متأسفانه به دلیل نبود زیرساخت های موجود، در برخی از کشورها از روش های نوین ساخت و ساز استفاده نشده و همچنان از روش های سنتی […]
امروزه در بسیاری از شرکت ها با رشد جمعیت و نیاز به ساخت خانه بیش از همه شاهد استفاده از روش های نوین ساخت و ساز هستیم. متأسفانه به دلیل نبود زیرساخت های موجود، در برخی از کشورها از روش های نوین ساخت و ساز استفاده نشده و همچنان از روش های سنتی و قدیمی استفاده می شود که با مشکلات و چالش های فراوانی همراه است. به عنوان مثال، استفاده از مصالح سنتی مانند تیرهای بلوک، موزاییک، آجرهای توخالی، قطعات بتنی و غیره. باعث طولانی شدن اجرای کار، افزایش هزینه ساخت و افزایش هزینه ساخت می شود. از طرفی ساختمان هایی که با روش های سنتی ساخته می شوند مقاومت کمی در برابر زلزله دارند و ایمنی آنها تضمین نمی شود. بنابراین برای افزایش طول عمر سازه، افزایش کیفیت ساخت، افزایش سرعت و کاهش هزینه های نهایی، استفاده از روش های نوین در ساخت ساختمان ضروری است.
به گفته این شرکت قالب گسترش سپنتا تولید کننده قالب های فلزی بتن بدیهی است که توسعه صنعت ساختمان ضامن توسعه هر کشوری است. با وجود شرایط و روش های فراوانی که برای ساخت و سازهای نوین و گلخانه سازی پیشنهاد شده است، همچنان در کشور عزیزمان شاهد استفاده از روش های سنتی هستیم که طبق آمار اعلام شده نشان از استفاده کم روش های نوین ساخت و ساز در ایران دارد. ساخت و ساز یک فرآیند طولانی و پرهزینه است و حتی باعث بروز حوادث می شود. بنابراین برای کاهش وزن سازه و کاهش هزینه های ساخت باید از فناوری های ساخت و ساز استفاده کرد. به همین ترتیب استفاده از این روش ها منجر به استفاده صحیح از منابع و کاهش مصرف انرژی و مواد می شود.
یکی از اهداف اصلی در استفاده از روش های مدرن ساخت ساختمان، سبک سازی سازه است که با کاهش نیروهای لرزه ای وارده همراه است. در دکوراسیون از مصالح جدیدی استفاده شده است که در نهایت منجر به افزایش ایمنی ساختمان خواهد شد. در ادامه سپتنتا به مهم ترین و شناخته شده ترین روش های ساخت و ساز مدرن در ایران اشاره خواهد کرد:
بدون شک یکی از بهترین و پرکاربردترین روش های ساخت و ساز ساختمان در ایران سیستم موسوم به تیلت آپ یا شیب بالا می باشد که در ساخت سازه های اداری و تجاری مانند مغازه ها، ساختمان های صنعتی، دفاتر مجتمع ها استفاده می شود. ، و غیره. . سیستم تیلت آپ شامل 3 نوع سیستم جعبه ای، سیستم قاب صلب و سیستم ترکیبی است که برای ساخت ساختمان های کوتاه تا 4 طبقه استفاده می شود. از جمله مزایای Up-Tilt؛
یکی از بهترین روش های ساخت و ساز مدرن در ایران استفاده از سیستم ICF یا قالب دائمی می باشد. این یک سیستم کامپوزیت است که از دو بخش بتن مسلح و پانل های پلی استایرن تشکیل شده است. بتن مسلح به عنوان یک عنصر باربر و پانل ها به عنوان یک قالب و عایق حرارتی و صوتی عمل می کنند. علت نامگذاری این سیستم به قالب دائمی به این دلیل است که قالب پس از بتن ریزی در جای خود باقی می ماند و جزئی از دیوار محسوب می شود.
روش جدید دیگری که برای اولین بار در فرانسه ابداع شد، سیستم JK نام دارد. این سیستم شامل سازه ای فولادی است که بتن سبک در آن ریخته می شود که به طور فزاینده ای مقاومت ساختمان را افزایش می دهد. اجزای سیستم JK شامل پانل ها، تیرها و بتن سبک است. پانل مورد استفاده در سیستم یک شبکه ورق فلزی گالوانیزه است که به عنوان یک اسکلت عمل می کند. یام ها از چهار سیم موازی تشکیل شده اند که دو سیم در بالا و دو سیم در پایین هستند که توسط سیم زیگزاگی به هم متصل می شوند. از جمله مزایای سیستم JK یکی از بهترین روش های ساخت و ساز مدرن در ایران است.
جالب است بدانید که سیستم پنل سه بعدی که شامل پانل های دیواری و سقفی می باشد یکی از روش های جدید در ساخت و ساز ساختمان می باشد. این سیستم از یک لایه عایق از پلی استایرن منبسط شده در مرکز و دو شبکه فلزی در طرفین تشکیل شده است که پس از نصب، بتن بر روی آن بیرون می زند. پانل های دیواری جدا شده و دارای عملکرد باربری هستند، در حالی که وظیفه پانل های سقف انتقال بار به پانل های دیواری است. همچنین لازم به ذکر است که به دلیل مشکلاتی از جمله دشواری پیشآمدگی بتن در سطح زیرین، گاهی از روشهای دیگری مانند تیرآهن و بلوک برای ایجاد سقف این سیستم استفاده میشود.
و با این حال آخرین تکنولوژی روش های نوین ساخت و ساز در ایران سیستم ترانک می باشد. در این سیستم از لوله های مقطع دایره ای توخالی با مواد گالوانیزه استفاده می شود که به عنوان عایق صوتی و تا حدی عایق حرارتی عمل می کنند. وزن سازه ساخته شده با این روش بسیار سبک و کاهش یافته است. سیستم ترانک برای ساختمان های یک یا دو طبقه استفاده می شود و از فرم های ساختمانی ساده با اعضای فلزی نورد سرد شامل اعضای عمودی با مقاطع مختلف، تیرهای قوطی شکل و مهاربندهای عرضی تشکیل شده است.
آنجلو سرامیکا