با اینکه انواع شیر توکار از ترندهای جذاب در صنعت ساختمان به حساب می آیند، این نوع شیرآلات همچنان محل بحث و نگرانی از بابت مزایا و معایب مختلف هستند. در این نوشته ابتدا شیرآلات توکار بررسی شده اند و سپس به مزایا و معایب شیرآلات توکار پرداخته شده است.
کارکرد شیر توکار مانند شیرآلات روکار است اما قطعات آن و محل قرار گرفتنشان متفاوت. مهمترین قطعه شیرآلات توکار بدنه مرکزی است که کارتریج درون آن قرار می گیرد. بدنه دایورتر یکی از بخش های شیر حمام توکار است که مانند شیر جهت دهنده در شیرآلات حمام عمل کرده و محل خروج آب را تعیین می کند. این دو بخش در داخل دیوار نصب می شود و امکان کنترل آن ها به کمک پنل کنترل شیرآلات که بر روی دیوار قرار می گیرد فراهم می شود. بخش آبریز در شیر روشویی توکار و شیر حمام توکار نیز بخش خروج آب است. البته که شیر حمام توکار سر دوش اصلی و دوش دستی نیز دارد. بیشتر انواع شیرآلات توکار را می توان در سبک مینیمال دسته بندی کرد. به طور کلی نصب این نوع شیرآلات، فراتر از مدل آن، باعث ساده تر به نظر رسیدن دکور و چیدمان سرویس حمام می شود. از آنجا که قطعات اصلی شیرآلات توکار باید درون دیوار قرار بگیرند معمولاً اضافه کردن آن ها بعد از اتمام دیوار حمام هزینه زا است و بهترین زمان نصب آن پیش از سیمان کاری دیوار است. علاوه بر این، قیمت شیرآلات توکار نیز معمولاً از سایر انواع شیرآلات بالاتر است و نمی توان این تفاوت قیمت را نادیده گرفت. البته که برخی برندهای معتبر نیز انواع شیرآلات توکار با کیفیت و استاندارد را با قیمت مناسب طراحی و تولید می کنند. پس اگر مشغول بازسازی خانه خود و یا خرید خانه جدید هستین و نوع شیرآلات آن برای شما تعیین کننده است به این موضوع دقت نمایید.
مزایا و معایب شیرآلات توکار متعدد است. مهمترین مزایای شیرآلات توکار عبارتند از: سهولت تمیز کردن، زیبا و مینیمال بودن، عمر بالاتر بدنه مرکزی و تنوع بیشتر پنل در ازای هزینه کمتر است. مهمترین معایب شیرآلات توکار نیز عبارتند از: پیچیدگی و هزینه نصب بالاتر و دردسر بیشتر عیب یابی و تعمیر در صورت بروز نشتی داخل دیوار است.
اگر فکر خرید شیرآلات توکار ذهن شما را به خود مشغول کرده است، توجه به مزایا و معایب شیرآلات توکار می تواند در تصمیم گیری مؤثر باشد. شیرآلات توکار نیز مانند تمام محصولات دیگر دارای خوبی ها و بدی های متفاوتی هستند که برآیند این موارد برای هر کاربر متفاوت است و با توجه به اولویت ها، امکانات، زمان و بودجه تعیین می شود.
شاید مهمترین مزیت شیرآلات توکار مینیمال و شیک بودن آن باشد که باعث هر چه مدرن تر به نظر رسیدن فضا می شود و برای سرویس های حمام و دستشویی کوچک ایده آل است. علاوه بر این، تمیز کردن شیرآلات توکار ساده تر از تمیز کردن شیرآلات روکار است، چراکه بخش کمتری از آن در معرض گرد و خاک و رسوب قرار دارد. از نظر کیفیت نیز عمربدنه مرکزی و دایورتر شیرآلات توکار بالاتر است چون به روش فورج و تحت فشار تولید می شوند. درحالی که بدنه شیرآلات روکار معمولاً به روش ریخته گری تولید می گردد. البته فرایند تولید دسته ها و سایر بخش های روی دیوار شیر توکار نیز به روش ریخته گری است.
البته که شیرآلات توکار دارای نکاتی است که بیش از آنکه عیب به حساب بیایند بیشتر مربوط به حساب و کتاب و هزینه استفاده از این محصولات هستند. شاید اولین موضوعی که در مورد شیرآلات توکار کمی پیچیده به نظر برسد هزینه نصب شیرآلات توکار باشد. نصب این نوع شیرآلات حتماً باید توسط نصاب متخصص صورت گیرد. نکته دوم مربوط به مدت زمان مورد نیاز بیشتر برای نصب شیر توکار است. حداقل 48 ساعت برای چک کردن اتصالات داخل دیوار و حصول اطمینان از عدم چکه و نشتی آن ها مورد نیاز است. علاوه بر این، هزینه تعمیر یا تعویض بخش های داخل دیوار شیرآلات توکار نیز بیشتر از شیرآلات روکار است (البته احتمال وقوع چنین موردی بسیار پایین است). توجه داشته باشد در صورتی که آب بند بودن لوله و اتصالات داخل دیوار کاملا چک شده باشد دیگر نگرانی ای بابت بروز نشتی در داخل دیوار وجود نخواهد داشت و باقی مشکلات رایج شیرآلات مانند خرابی کارتریج به بخش های روی دیوار شیرآلات مربوط است.در این نوشته تمام مواردی که مربوط به شیرآلات توکار و مزایا و معایب آن می شود و می تواند به کاربران جهت تصمیم گیری کمک نماید پوشش داده شد. شیرآلات توکار نوعی مدرن از شیرآلات بهداشتی است که بخشی از آن در داخل دیوار و پیش از کاشی کاری نصب می شود و بخشی از آن بر روی دیوار. شیر توکار مینیمال و زیباست اما نصب و تعمیر احتمالی آن هزینه بالاتری دارد.
آنجلو سرامیکا