به گزارش بازار، هریک از مصالحی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد، کاربرد و ویژگی های خاص و منحصربفردی دارند. در این میان، امروزه پنل ها که مصالحی از پیش آماده شده هستند، در صنعت ساختمان سازی بسیار پرکاربرد شده اند. پنل ها صفحاتی از جنس سیمان یا گچ هستند که با توجه به خصوصیات هر یک در اجرای نما خارجی ساختمان ها، سقف های کاذب، دیوارهای جداکننده و پوششی و غیره، کاربرد دارند.
صفحات گچی انواع مختلفی دارند که برخی از آنها دارای ویژگی آکوستیک می باشند و در فضاهایی همچون بانک ها، سالن های کنفرانس، سینما و غیره، بسیار کاربرد دارند. در این مطلب قصد داریم به صورت مجزا و مفصل به معرفی و بررسی پنل سیمانی و گچی و پنل آکوستیک گچی پرداخته و شما را با نحوه اجرای آن آشنا کنیم.
از پنل سیمانی به منظور کامل نمودن نمای خارجی و داخلی ساختمان و محیط هایی با رطوبت بالا همچون سقف استخر استفاده می شود. مواد تشکیل دهنده این صفحات از پیش آماده شده، سیمان و شبکه توری فایبرگلاس است. با توجه به استحکام و مقاومت بالایی که پنل های سیمانی دارند، استفاده از آنها در ساختمان سازی، مقاومت و دوام سازه شما را افزایش می دهد.
پنل های سیمانی از لحاظ ظاهری به صورت ورقه ای با ابعاد ۱۲۰۰*۲۴۰۰ و ضخامت ۱۲.۵ عرضه می شوند و می توان آن ها را در بخش های مختلف ساختمان، نصب کرد. با نصب این پنل ها، امکان مقاوم سازی ساختمان در برابر هرگونه شرایط آب و هوایی، میسر خواهد بود و حساسیت سازه، نسبت به رطوبت، باد و باران، کمتر خواهد بود. لازم به ذکر است که پنل سیمانی، قادر به تحمل فشارهای بالا نیز می باشد.
پنل های سیمانی نسبت به مصالح سنتی بنایی، دارای مزایای زیر است:
امکان اجرای این پنل در طرح های متفاوت
استفاده به عنوان پنل تزئینی
مقاومت بالا در برابر رطوبت
کاهش بار مرده ساختمان
عایق مناسب ساختمان، جهت هدر نرفتن انرژی گرمایی
امکان ایجاد نمای زیبا و شکیل
داشتن قیمت مقرون به صرفه
از جمله مواردی که در آن، از پنل سیمانی استفاده می شود، شامل موارد زیر است:
استفاده در نمای خارجی و داخلی آپارتمان ها
مقاوم سازی نما در مقابل رطوبت در فضایی همچون: حمام، سرویس بهداشتی، سونا، استخر و آشپزخانه صنعتی)
ترمیم و بازسازی ساختمان های قدیمی
امکان استفاده در ایستگاه های حمل و نقل
پنل های گچی که به دیوار گچی نیز معروف می باشد، یک محصول از پیش ساخته شده ای است که در سیستم درای وال، جهت اجرای انواع ساختارها، کاربرد دارد.
به طور کلی، پنل گچی به صفحاتی گفته می شود که عنصر اصلی سازنده آن، گچ و ترکیبات مخصوصی می باشد و لبه های طولی و سطح آن، توسط نوعی کاغذ بادوام، پوشیده شده است. پنل های گچی در ساختارهای دیوار جداکننده ، دیوار پوششی، سقف کاذب و غیره، مورد استفاده قرار می گیرد.
لازم به ذکر است، پنل های گچی را می توان روی مواد مختلفی مانند: سطوح بنایی شده، سیمان و قاب های فلزی نصب کرد. اگرچه نصب پنل گچی روی هر یک از عناصر ذکر شده، متفاوت خواهد بود.
انواع پنل های گچی نیز شامل موارد زیر است:
پنل گچی ساده
پنل گچی مقاوم در برابر آتش
پنل گچی مقاوم در برابر رطوبت
پنل گچی مقاوم در برابر رطوبت و حریق
گفتنی است که هر یک از این پنل ها، دارای عملکرد و مشخصات منحصر به فردی هستند.
نصب پنل های گچی، نیازمند یک زیرسازی فلزی از نوع گالوانیزه می باشد. لازم به ذکر است، اجرای زیرسازی مقاطع فولادی (پروفیل)، نیازمند دانش فنی و مهارت در این زمینه است. پس از پیاده سازی زیرسازی ها، صفحات گچی توسط پیچ های مخصوص به پروفیل ها متصل می گردد.
یکی دیگر از محصولاتی که امروزه در بسیاری از بانک ها، سالن های کنفرانس، سینماها، تئاترها و غیره کاربرد دارد، پنل های آکوستیک گچی است. این پنل ها در طرح های مختلفی ساخته می شوند و می توانند آلودگی های صوتی را کاهش دهند.
طراحی اینگونه پنل ها بدین صورت است که امکان کنترل صدا را در محیط ایجاد می کنند. سوراخ های موجود روی پنل آکوستیک گچی، باعث جذب امواج صوتی شده و انتشار صدا در محیط را کنترل می کند.
انواع پنل آکوستیک های گچی نیز شامل موارد زیر است:
پنل آکوستیک ۸/۱۸Q Type B۸
پنل آکوستیک ۱۲/۲۰/۶۶R
پنل آکوستیک ۱۲/۲۰/۳۵R
حال که با ویژگی ها و مزایای انواع پنل ها آشنا شدید، می توانید جهت بازسازی و ساختمان سازی، از هر یک از آنها استفاده کنید. در پایان قصد داریم یکی از بهترین تولیدکنندگان انواع پنل های گچی و سیمانی را معرفی کنیم. کی پلاس با ظرفیت تولید بیش از ۳۹ میلیون مترمربع صفحات روکش دار گچی، معتبرترین مجموعه در زمینه تولید و عرضه پنل های سیمانی (آکواپلاس) و انواع پنل گچی است. در وب سایت این مجموعه (https://kplus.ir/)، مشخصات فنی و کاربرد هریک از پنل ها ذکر شده است.
آنجلو سرامیکا