به گزارش فرتاک نیوز،
در این ساخت و سازها میبایست تا تیرآهن به دیگر عضوهای سازهای وصل شود و برای این اتصال، به جوشکاری نیاز داریم. با توجه به این موارد، جوشکاری به عنوان رایجترین روش اتصال، باید به درستی و با توجه به اصول آن انجام شود.
انتخاب روش جوشکاری مناسب و انجام آن با مهارت کافی و لازم، برای جوشکاری تیرآهن بسیار مهم است. در این مقاله، به نحوه جوش دادن تیرآهن خواهیم پرداخت.
آشنایی با نحوه جوشکاری تیرآهن و دستگاه جوش تیرآهن برای اهل فن حائز اهمیت است. از روشهای مختلفی برای جوشکاری و اتصال تیرآهن استفاده میشود تا این اتصال به خوبی انجام گیرد.
استفاده از اصول و داشتن مهارت جوشکاری در صنایعی چون صنایع ساختمان سازی بسیار مهم است. در ادامه، روشهای اصولی جوشکاری تیرآهن را معرفی خواهیم کرد. قیمت تیرآهن امروز به دلیل رشد نرخ ارز و برخی عوامل دیگر، بالا است و جلوگیری از خرابی آن باید در اولویت باشد.
این روش جوشکاری تیرآهن، جوش برق نیز نامیده میشود که در آن از یک میله فلزی پوششدار به نام الکترود برای عبور جریان الکتریکی استفاده میشود. دستگاه جوش تیرآهن در این روش ترانس جوشکاری است و از کابل اتصال، الکترود، ماسک جوشکاری، فرچه فلزی، دستکش، انبر نگهدارنده الکترود و چکش برای حذف سرباره از جوش نهایی استفاده میشود.
الکترود فلزی در این روش، انتقال جریان را انجام میدهد و قوس لازم را میان نوک الکترود و قطعه کار ایجاد میکند. قوس الکتریکی با ایجاد حرارت، موجب ذوب فلز و الکترود شده و اتصال را انجام میدهد.
یکی از پرکاربردترین روشها برای جوشکاری تیرآهن، جوشکاری قوس تنگستن یا TIG است که روشی با ضریب اطمینان بالا و مناسب با اتصال دائمی به شمار میرود. در این روش، از یک قطب تنگستن یا آلیاژهای آن برای انتقال جریان بین قطعه کار، الکترود و ایجاد قوس الکتریکی استفاده میشود. در شیوه مذکور از گاز خنثای آرگون بهره میبرند به همین دلیل به جوشکاری آرگون نیز معروف است.
سیم جوش میتواند در جوشکاری قوس تنگستن مورد استفاده قرار گیرد یا بدون فلز پرکننده انجام شود. این شیوه به دلیل کیفیت بالا، ایجاد جوش تمیز و ظریف بسیار متداول است.
جوشکاری تیرآهن به روش میگ، با استفاده از فلز فیلر انجام میشود و در آن از گاز محافظ بیاثر بهره میبرند. در این روش نیز جوشی تمیز، دائمی و با کیفیت بالا ایجاد میشود. منبع جوشکاری با ایجاد قوس، انرژی لازم برای ذوب الکترود را تامین میکند. دو نوع دستگاه جوش تیرآهن جریان ثابت و ولتاژ ثابت را میتوان در این روش مورد استفاده قرار داد.
با توجه به قیمت روز آهن اصفهان و انواع برندها، رعایت مراحل درست بسیار مهم است. توجه به نوع جوشکاری و نوع تیرآهن، مراحل آن متفاوت خواهد بود، اما به طور کلی چندین مرحله را باید در دستور کار قرار داد:
آمادهسازی تیرآهن: اولین مرحله، آمادهسازی تیرآهن و پاک کردن سطح آن از هر گونه آلودگی مثل چربی، رسوب و آثار زنگزدگی در محل جوش است. ضخامت تیرآهن نیز در بخشهای مختلف باید اندازهگیری شود.
خشک کردن تیرآهن: سطح تیرآهن باید کاملا خشک باشد، چرا که خیس بودن سطح، منجر به ایجاد جوشی بیکیفیت میشود.
تنظیم دستگاه جوشکاری: دستگاه جوشکاری تیرآهن خود را متناسب با نوع جوشکاری که قرار است به کار ببرید، تنظیم کنید. الکترود مورد نظر را مشخص کرده و با توجه به نوع تیرآهن، ضخامت آن و نوع جوشکاری جریان را مشخص نمایید.
جوشکاری تیرآهن: پس از تنظیم دستگاه جوش تیرآهن، با نزدیک کردن الکترود به آن و شروع کار، ذوب تیرآهن و الکترود انجام شده و اتصال را انجام دهید.
بازرسی جوش: جوشکاری باید با کیفیت انجام شود؛ بنابراین با اتمام جوشکاری، بازرسی کیفیت آن را انجام دهید تا از اتصال درست و قوی آن مطمئن شوید. میتوانید تستهای التراسونیک و سایر آزمونهای غیرمخرب را برای بازرسی جوش به کار ببرید.
در جوشکاری تیرآهن، رعایت اصول و ضوابط بسیار مهم است. زیرا بیتوجهی به این موارد میتواند باعث کاهش کیفیت خط جوش و کاهش عمر مفید قطعات شود. این اصول و قواعد شامل نکات فنی مانند مقدار جریان و ولتاژ، نوع الکترود و مواد مصرفی، موقعیت جوشکاری، سرعت حرکت و نیز انتخاب روش جوشکاری متناسب با شرایط سرویس و شرایط محیطی میشوند. از جمله این موارد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پیشگرم کردن تیرآهنها: قبل از انجام جوشکاری، لازم است تیرآهنها را به طور مناسب پیشگرم کنید.
کنترل دما: در جوشکاری تیرآهن، همواره دمای مناسب را حفظ کنید. بهتر است پیش از جوشکاری قطعات را به دمای 260 تا 650 برسانید.
نگهداشتن دما: مطمئن شوید که دمای مناطق اطراف خط جوش تیرآهن تعادل دارد و بیشازحد بالا نمیرود.
بستن درزها: برای ایجاد جوش محکم، از ورق فولادی برای بستن درزها استفاده کنید.
جلوگیری از گرم شدن بیش از حد ناحیه متاثر از جوش: پیش از جوشکاری سرتاسری، بهتر است از جوش نقطهای به طول 2.5 سانتیمتر استفاده کنید.
شرایط محیطی: در محیطهای با دماهای بسیار پایین یا هنگام وزش باد، جوشکاری را انجام ندهید.
انتخاب جریان و ولتاژ مناسب: جهت نفوذ کامل جوش و جلوگیری از عیوب و فقدان جوش، جریان و ولتاژ مناسب را انتخاب کنید.
مسطح کردن درز جوش: بعد از هر پاس جوشکاری، درز جوش را مسطح کنید تا برای جوشکاری مجدد آماده شود.
فاصله بین لبهها: حداکثر فاصله بین دو لبه تیرآهنها در هنگام جوشکاری لب به لب را به مقدار 2 سانتیمتر رعایت کنید.
جلوگیری از اعوجاج: در انجام جوشکاری، از اعوجاج و تاببرداشتن قطعه پرهیز کرده و ترتیب عملیات جوشکاری را رعایت کنید.
استفاده از جوش شیاری و نفوذ کامل: برای اتصال ورقها به تیرآهن، از جوش شیاری و نفوذ کامل استفاده کنید.
با رعایت این اصول و نکات، میتوانید جوشکاری تیرآهن را با کیفیت بالا و بدون نقص انجام دهید.
خرید تیرآهن را باید از بهترین مراکز انجام دهید تا بالاترین کیفیت را نیز انتظار داشته باشید. بازرگانی فولاد آیرومارت، انواع تیرآهن و سایر مقاطع فولادی را با بالاترین کیفیت و با سرتیفیکیت معتبر ارائه میدهد. این مجموعه با انجام شبکه کردن تیرآهن و ساخت تیرآهن لانه زنبوری با بهترین روشهای جوشکاری، به شما اطمینان میدهد که بهترینها را خریداری کنید.
شرکت آیرومارت با بهروزرسانی روزانه قیمتها به شما این امکان را میدهد که قیمت روز مقاطع فولادی از جمله قیمت تیر آهن ۱۸ را استعلام گرفته و با افزودن تناژ مورد نظر به سبد خرید، سفارش خود را به ثبت برسانید.
اگر در خرید خود نیاز به مشاوره دارید، میتوانید از مشاوره کارگروههای تخصصی آیرومارت در حوزههای مختلفی چون ساختمانسازی، تهویه مطبوع، لوازم خانگی، صنعت نفت، گاز و پتروشیمی بهره ببرید تا با اطمینان خرید خود را انجام دهید.
آنجلو سرامیکا